Louis van Gaal sportcoach van het jaar 2014

Louis van Gaal sportcoach van het jaar 2014

Harry Nijland • 21:58, 16-12-2014 / Laatste Update: 14:10, 13-12-2023

HILVERSUM - Louis van Gaal is dinsdag op het Sportgala uitgeroepen tot coach van het jaar. De huidige trainer van Manchester United leidde het Nederlands elftal op het WK in Brazilië naar de verrassende derde plaats. Van Gaal kreeg in de Amsterdamse RAI de bijbehorende award uit handen van scheidsrechter Björn Kuipers.

De 63-jarige Amsterdammer werd in 2009 ook al gekozen tot coach van het jaar. Vorig jaar ging de prijs naar schaatscoach Gerard Kemkers, die nu opnieuw tot de genomineerden behoorde. De andere kandidaten voor de coachprijs waren Rob Ehrens (springruiters), Bart Bennema (atletiek), Max Caldas (hockey) en Jac Orie (schaatsen).

,,Ik heb eigenlijk niets gewonnen met mijn staf en elftal'', stelde Van Gaal tijdens zijn speech. ,,De derde plaats, op het moment dat we uitgeschakeld werden had ik een heel triets gevoel. Mischien heb ik deze prijs aan de media te danken'', zei de coach van Manchester United lachend. ,,We haddenn een doel, en het publiek heeft dat gewaardeerd. Het team was sterker dan de individuele kwaliteiten.''