'Lucas Andersen wil slagen bij Ajax'

'Lucas Andersen wil slagen bij Ajax'

Harry Nijland • 16:46, 04-08-2015 / Laatste Update: 23:17, 12-12-2023

Lucas Andersen kan bij Ajax vooralsnog op weinig speeltijd rekenen, maar de Deense technicus wil niet van opgeven weten. Het blijft zijn doel om bij Ajax te slagen, vertelt zijn zaakwaarnemer aan de Deense krant BT.

Andersen ontbreekt dinsdag in de wedstrijdselectie voor de beslissende wedstrijd in de derde voorronde van de Champions League tegen Rapid Wien. Ook in de heenwedstrijd deed trainer Frank de Boer geen beroep op de twintigjarige aanvallende middenvelder, die met hevige concurrentie te maken heeft.

Behalve aanvoerder Davy Klaassen, Riechedly Bazoer en Daley Sinkgraven lijkt Andersen ook aankoop Nemanja Gudelj voor zich te moeten dulden in de pikorde. En in de hoofdstad lopen verder nog Lasse Schöne, Thulani Serero en talent Donny van der Beek rond. Volgens zaakwaarnemer Anders Wallsten is zijn cliënt desondanks gelukkig bij Ajax.

,,Je weet nooit wat de toekomst in petto heeft'', zegt Wallsten. ,,Maar Lucas wil graag slagen bij Ajax. Hij is een groot talent en ik weet zeker dat hij zijn sportieve doelen zal halen. Lucas heeft dit jaar nog zijn contract verlengd tot de zomer van 2018. Dit geeft wel aan dat Ajax toekomst in hem ziet.''