Manchester City wint dankzij wereldgoal van Kevin de Bruyne simpel van Crystal Palace
Kevin de Bruyne viert zijn treffer © Getty Images

Manchester City wint dankzij wereldgoal van Kevin de Bruyne simpel van Crystal Palace

15:28, 06-04-2024 / Laatste Update: 15:33, 06-04-2024

Manchester City blijft in race om het landskampioenschap in de Premier League. De ploeg van Pep Guardiola won eenvoudig van Crystal Palace, al zag het daar na de eerste helft niet naar uit: 2-4.

Al na drie minuten opende Jean-Phillipe Mateta de score voor de thuisploeg. Kevin de Bruyne maakt de schade snel ongedaan dankzij een fenomenale uithaal. Met rechts krulde de Belg de bal schitterend in de kruising.

15:23 - 06-04-2024

Kevin de Bruyne maakt wereldgoal namens Manchester City

Een prachtige goal van Kevin de Bruyne. De middenvelder van Manchester City pegelde de bal vanaf een meter of vijftien in de kruising. De ploeg van Pep Guardiola wist de wedstrijd overigens vrij eenvoudig te winnen van Crystal Palace.

Na rust gaat het hard

Bij rust dachten ze bij Crystal Palace misschien nog dat er wat mogelijk was, maar die hoop vervloog al snel. Rico Lewis, Erling Haaland en opnieuw De Bruyne verzekerden City van de zege. Odsonne Édouard deed nog wel iets terug: 2-4.

City is in topvorm en heeft sinds begin december geen wedstrijd meer verloren. De club staat in punten gelijk met Liverpool, dat nog een duel minder gespeeld heeft. The Reds treffen zondag Manchester United. Arsenal heeft twee punten en een duel minder en speelt zaterdagavond op bezoek bij Brighton & Hove Albion.