'Marktwaarde van selectie PSV gaat nu tientallen miljoenen omhoog'

'Marktwaarde van selectie PSV gaat nu tientallen miljoenen omhoog'

admin • 01:32, 09-12-2015 / Laatste Update: 14:18, 12-12-2023

PSV heeft dinsdag met de overwinning op CSKA Moskou (2-1) in één klap bijna 8 miljoen euro verdiend. De landskampioen van vorig seizoen verzekerde zich van de achtste finales van het miljoenenbal, waardoor het net als de andere 15 overgebleven deelnemers direct 5,5 miljoen euro bij kan schrijven.

Ervan uitgaande dat de thuiswedstrijd in de volgende ronde uitverkocht zal zijn, mogen de Eindhovenaren ook rekenen op nog zo'n 9 ton aan inkomsten uit kaartverkoop. De zege was - net als iedere andere overwinning in de groepsfase - goed voor een beloning van 1,5 miljoen euro.

Het Champions League-seizoen van PSV was toch al bijzonder lucratief te noemen. Alleen voor het bereiken van de groepsfase werd al 12 miljoen euro uitgekeerd door de UEFA. Daar kwam ook nog eens 6 miljoen euro aan televisie-inkomsten bij.

De overwinningen tegen VfL Wolfsburg en Manchester United, en het gelijkspel tegen de Engelsen, leverden 3,5 miljoen euro aan prestatiebonussen op. En de wedstrijdrecettes van de drie thuiswedstrijden samen brachten nog eens zo'n 2 miljoen euro in het laatje (ongeveer 700.000 euro per duel). In totaal verdienden de Eindhovenaren voor gisteren dus al ongeveer 23,5 miljoen euro aan het Europese avontuur.

,,En de marktwaarde van het elftal gaat ook nog eens tientallen miljoenen euro's omhoog als PSV presteert in de Champions League'', vertelt sportmarketeer Bob van Oosterhout. ,,Dat wordt vaak vergeten. Als een Luuk de Jong zich kan profileren op dit niveau, wordt hij al snel 5 miljoen euro duurder." En hoe verder PSV komt, hoe hoger het prijskaartje van deze spelers natuurlijk wordt.

Geniet nog een keer van de sfeer tijdens PSV - CSKA