Minder spelers Monaco, Roma en Inter in CL na straf

Minder spelers Monaco, Roma en Inter in CL na straf

22:06, 08-05-2015 / Laatste Update: 10:22, 13-12-2023

De Europese voetbalbond UEFA heeft vrijdag definitieve straffen uitgedeeld aan tien voetbalclubs, waarvan AS Monaco, AS Roma en Internazionale de voornaamste zijn. De clubs hebben zich niet aan de regels voor Financial Fair Play gehouden. Voor Monaco, Roma en Inter houdt dit onder meer in dat ze volgend seizoen minder spelers mogen inschrijven voor de Champions League en de Europa League.

Monaco mag komend seizoen maar 22 in plaats van 25 spelers inschrijven voor het Europese clubtoernooi waarvoor de club zich plaatst. Momenteel staan de Monegasken derde in de Ligue 1, wat een plek in de voorrondes van de Champions League op zou leveren. Roma staat tweede in de Serie A en stevent ook af op een ticket voor de Champions League. De ploeg van Kevin Strootman mag eveneens maar 22 spelers inschrijven.

Internazionale mag in plaats van 25 spelers maar 21 selecteren voor een Europese competitie, al is het nog maar de vraag of de ploeg uit Milaan zich daar druk om moet maken. Inter staat achtste en het is nog lang niet zeker of de voormalige topclub zich plaatst voor Europees voetbal. Mocht dat een seizoen later wel lukken, dan mag Inter één speler meer inschrijven.

De UEFA heeft het Financial Fair Play-reglement ingesteld om ervoor te zorgen dat clubs niet meer geld uitgeven dan ze binnen krijgen. Dat zou moeten voorkomen dat ze in financieel zwaar weer komen. Bovendien hoopt de UEFA te verhinderen dat de Europese competities door steeds minder ploegen worden gedomineerd.

Naast Monaco, Roma en Inter zijn ook Sporting Portugal, Lokomotiv Moskou, FK Krasnodar, Besiktas, CSKA Sofia, Kardemir Karabükspor en FK Rostov bestraft.