Moussa Dembélé schiet Lyon diep in blessuretijd langs rivaal Saint-Étienne

REUTERS

admin • 00:25, 21-01-2019 / Laatste Update: 10:42, 15-01-2024

Olympique Lyon heeft in het nieuwe jaar voor de 1e keer gewonnen in de Franse Ligue 1 en deed dat meteen tegen een belangrijke tegenstander. Rivaal AS Saint-Étienne werd in de Derby du Rhône met 2-1 verslagen dankzij een doelpunt van de 22-jarige Moussa Dembélé diep in blessuretijd.

Memphis Depay was in de beginfase al dicht bij de openingstreffer. Zijn prachtige boogbal werd door doelman Stéphane Ruffier echter nog net onder de lat weggetikt. Romain Hamouma zorgde vervolgens voor 1-0 namens Saint-Étienne.

Het duurde vervolgens even voordat Nabil Fekir een penalty voor Lyon benutte. Alles wees erop dat beide ploegen met een punt naar huis zouden gaan, maar door de zeer late goal van Dembélé, in de 95e minuut, pakte Olympique Lyon tóch de volle buit. Daardoor stijgt die ploeg naar de 3e plek in de Ligue 1, aan het einde van het seizoen goed voor een plek in de voorronde van de Champions League.