NEC-held werd zo gehaat dat fans zijn auto saboteerden

NEC-held werd zo gehaat dat fans zijn auto saboteerden

admin • 11:00, 18-10-2014 / Laatste Update: 09:35, 13-12-2023

NIJMEGEN - Marcel Appiah (26) is de nieuwe held van De Goffert. De Duitser met Ghanees bloed bekoort de hardcorefans van NEC al sinds zijn entree in Nijmegen. Hoe anders was dat eerder bij Arminia Bielefeld, waar supporters voor een levensgevaarlijke situatie zorgen door zijn auto te saboteren.

„Ik ben alweer een tijdje profvoetballer, maar dit is echt heel bijzonder”, zegt Appiah zaterdag in de Gelderlander over de liefde van de Nijmeegse supporters. „Mooi ook. Het lied dat ze voor mij zingen voelt als een eerbetoon van de fans. Ze vinden blijkbaar dat ik het wel goed doe. Dat is zeer speciaal.”

Appiah kent ook de keerzijde van degradatie in het profvoetbal. De Duitser is afgelopen seizoen na de aftocht met Arminia Bielefeld het mikpunt geweest van de woede van fans. „We degradeerden via de play-offs”, verhaalt Appiah over het afgelopen voorjaar. „Ik wist al langer dat ik zou vertrekken bij Arminia en had mijn appartement in Bielefeld leeggehaald. Ik pakte daarna de auto en reed naar mijn ouderlijk huis in Ennepetal. De auto voelde zwaar aan, moeilijk bestuurbaar. Thuis ontdekte ik uiteindelijk dat de moeren van de wielen waren losgeschroefd. Ik heb daar geluk gehad. Heel veel geluk, realiseer ik me wel.”