Scheidsrechter Danny Makkelie weet eindelijk wanneer hij mag fluiten op het EK voetbal
Danny Makkelie / Getty Images

Scheidsrechter Danny Makkelie weet eindelijk wanneer hij mag fluiten op het EK voetbal

10:26, 17-06-2024 / Laatste Update: 12:45, 17-06-2024

Danny Makkelie wordt woensdag voor het eerst ingezet op het EK voetbal. De Nederlandse scheidsrechter bleek in de eerste speelronde nog niet nodig, maar mag straks eindelijk aan de bak.

Makkelie is aangesteld door de UEFA om de wedstrijd tussen Duitsland en Hongarije te fluiten. Hij wordt ondersteund door assistent-scheidsrechters Hessel Steegstra en Jan de Vries. Serdar Gözübüyük is de vierde man, Rob Dieperink de VAR en hij wordt weer geasissteerd door Pol van Boekel. De wedstrijd begint woensdag om 18:00 uur.

Gastland Duitsland won de openingswedstrijd met liefst 5-1 van Schotland. Met Hongarije treft het nu weer geen lastige tegenstander. De Hongaren verloren hun eerste wedstrijd met 3-1 van Zwitserland.

Geen Nederland, maar Danny Makkelie: scheidsrechter kiest voor zichzelf op EK

14 juni 2024, 20:45

Danny Makkelie is dit EK de enige Nederlandse scheidsrechter. Op het vorige eindtoernooi was ook Björn Kuipers nog van de partij en hij mocht zelfs de finale te fluiten. Als Makkelie in zijn voetsporen wil treden dan moet hij er op hopen dat het Nederlands elftal niet ver gaat komen. De scheidsrechter weet wel wat hij liever heeft.

Danny Makkelie

De een zijn dood, is de ander zijn brood. Dat gezegde kan op dit EK ook gelden voor Makkelie. Als Nederland snel wordt uitgeschakeld, is de kans groter dat hij aan het einde van het EK nog een grote wedstrijd mag fluiten. Stel dat Nederland in de halve finale staat, kan het oneerlijk zijn als hij de andere halve finale fluit.

Makkelie kreeg voor het EK dan ook de vraag voorgeschoteld wat hij liever zou willen: dat Oranje het ver zou schoppen, of hijzelf. In een podcast zei hij: "Je bent toch een sportman. Ik kan misschien nog maar één EK doen en Nederland nog 300."

Alles over het EK voetbal

Bekijk op onze speciale pagina over het EK voetbal al het laatste nieuws rond Nederland en andere landen. Check verder ook alle standen, wedstrijden en selecties.