Nepalese internationals opgepakt in omkoopaffaire

Nepalese internationals opgepakt in omkoopaffaire

admin • 14:50, 15-10-2015 / Laatste Update: 10:31, 13-12-2023

Het Nepalese voetbal is opgeschrikt door een omkoopaffaire. Vandaag werden vijf personen opgepakt voor hun betrokkenheid in de zaak en vier van de vijf zijn Nepalese internationals.

#Nepal Nat'l Football Captain #SagarThapa & 4 Other Players Arrested In Match Fixing Case. #Football #Fifa pic.twitter.com/3xqFFZrzNW

— Gundruk Post (@GundrukPost) 14 oktober 2015

Het zijn de Nepalese aanvoerder Sagar Thapa, nog drie andere internationals en een coach. Volgens de politie zijn er op de bankrekeningen van de betrokkenen transacties van grote geldsommen te bespeuren.

Alleen geld als we zeker verliezen

Ze worden verdacht van het vervalsen van interlands tegen de Filipijnen, Irak, Jordanië, Koeweit en Afghanistan (sinds 2009). Nepal is momenteel de nummer 183 op de FIFA-ranking. ,,We aanvaardden alleen geld voor wedstrijden die we sowieso zouden verliezen'', zo was de verklaring van één van de vijf.

,,We zijn gechoqueerd en proberen nog steeds te begrijpen wat er is gebeurd'', aldus de All Nepal Football Association (ANFA). ,,We zullen ten volle meewerken aan het onderzoek en als de verdachtmakingen kloppen, zullen we ook actie ondernemen tegen de betrokken spelers.''

Lees ook: ‘Blessure Krul levert Newcastle United bijna 1,5 miljoen euro op’

Lees ook: Vriendin leert Max Verstappen huishouden

Lees ook: Sneijder: Oranje moet voorbeeld nemen aan Belgen