New York City FC bedenkt liedjes voor fans
i

Screenshot Twitter

New York City FC bedenkt liedjes voor fans

Harry Nijland • 17:43, 04-05-2015 / Laatste Update: 11:35, 13-12-2023

New York City FC, sinds dit jaar voor het eerst actief in de MLS, heeft zichzelf compleet belachelijk gemaakt. Het bestuur vond namelijk dat er niet genoeg sfeer in het stadion hing en besloot zelf met een aantal liedjes voor de fans te komen.

Het elftal, waarvan David Villa de blikvanger is, is het seizoen slecht begonnen. Uit de eerste negen wedstrijden werden slechts zes punten behaald. Reden genoeg voor het bestuur om ervoor te zorgen dat de fans wat meer achter de spelers gaan staan.

Eigen liedjes

Zo kwamen ze op het idee om zelf een lijst met liedjes te maken. Als de fans deze nummers zouden zingen, moet het haast wel beter gaan met het team. De lijstjes werden gisteren voorafgaand aan het thuisduel met Seattle Sounders uitgedeeld en werden direct gedeeld op social media, waar niet iedereen erg te spreken was over dit 'gebaar' van het bestuur.

Some History

Een voorbeeld van één van de liedjes is een nummer genaamd 'Some History ':

“You might have some history,

But we don’t give a crud,

Your team will always be a joke until they have a cup,

(Shout the Opposing team’s name)!!!!!”

Gelukkig wordt er onderaan de lijst nog keurig vermeld dat 'liedjes die niet op deze lijst staan, tóch nog steeds gezongen mogen worden'.

Niet geholpen

De fans moeten de liedjes nog wel even oefenen, want New York City FC verloor zondag vrij kansloos met 1-3 van Seattle Sounders.