Newcastle wint weer eens

20:19, 28-12-2014 / Laatste Update: 10:39, 13-12-2023

NEWCASTLE - Newcastle United heeft na drie nederlagen op rij in de competitie weer eens gewonnen. De formatie van manager Alan Pardew boog op eigen veld een vroege achterstand tegen Everton om in de winst: 3-2.

Daryl Janmaat stond het hele duel in het veld bij Newcastle. Vurnon Anita bleef op de bank. Tim Krul en Siem de Jong waren afwezig door blessures.

Oud-PSV'er Arouna Koné zette Everton al na vijf minuten op voorsprong. Papiss Cissé trok de stand nog voor rust gelijk. In de tweede helft kwam Newcastle via Ayoze Pérez Gutiérrez op voorsprong. Jack Colback vergrootte halverwege de tweede helft de marge. Everton zorgde in de slotfase via Kevin Mirallas nog wel voor de 3-2, maar daar bleef het bij.