Neymar opnieuw trefzeker, Argentinië ontsnapt tegen Mexico

admin • 10:15, 09-09-2015 / Laatste Update: 03:55, 13-12-2023

Ook als invaller bewees Neymar dinsdagavond (lokale tijd) in Massachusetts zijn waarde voor de nationale voetbalploeg van Brazilië. In een oefenduel met de Verenigde Staten was de aanvaller van FC Barcelona mede verantwoordelijk voor de 4-1-overwinning. Neymar, na rust ingevallen bij een 1-0-stand in het voordeel van de Brazilianen, scoorde twee keer.

Hulk, de spits van Zenit St. Petersburg, had de score in de achtste minuut geopend. Vanaf de strafschopstip verdubbelde Neymar, die zelf was gevloerd, de voorsprong kort na rust. Debutant Rafinha maakte er na ruim een uur 3-0 van, waarna Neymar drie minuten later zijn 46e treffer in 67 interlands produceerde. In de slotminuut scoorde Danny Williams nog tegen.

Neymars Barcelona-ploeggenoot Lionel Messi voorkwam een nederlaag van Argentinië tegen Mexico, een oefenduel dat werd gespeeld in Dallas. Met de PSV'ers Héctor Moreno en Andrés Guardado in de basis namen de Mexicanen een 2-0-voorsprong. Javier 'Chicharito' Hernandez scoorde voor rust uit een strafschop, Hector Herrera leek na 70 minuten het duel te beslissen: 2-0. Maar Sergio Agüero en Messi bezorgden de Argentijnen in de slotminuten alsnog een gelijkspel waardoor de ploeg van bondscoach Gerardo Martino inmiddels elf duels op rij ongeslagen is.