Nijhuis beleeft Ronaldo-gekte in Litouwen: 'Mooi om mee te maken'
i

EPA

Nijhuis beleeft Ronaldo-gekte in Litouwen: 'Mooi om mee te maken'

admin • 15:20, 11-09-2019 / Laatste Update: 08:03, 05-01-2024

Cristiano Ronaldo was in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Litouwen de grote man. Scoren is nog altijd belangrijk voor de Portugees en daar weet Bas Nijhuis alles van. De scheidsrechter stond in diezelfde wedstrijd op het veld en hij blikt terug op het duel.

Bij de 1-2 was er even discussie op wiens naam de goal geschreven mocht worden. De bal stuiterde via de Litouwse doelman in het doel na een schot van Ronaldo. De sterspeler kwam kort na het doelpunt naar Nijhuis toe en vroeg hem: "Die goal is toch wel van mij, hè?" De arbiter vertelde hem na het terugkijken van de beelden dat hij hem inderdaad op naam van Ronaldo zou schrijven: "Zijn schot was ook op doel gegaan als de bal niet was aangeraakt."

Nijhuis gaat nog even verder over Ronaldo: "Hij was erg rustig en erg sociaal. Dat is meestal zo met hem." Volgens de Nederlander heerste er in Litouwen een totale gekte rond hem: "Die mensen vinden het geweldig dat een grootheid als Ronaldo in hun land komt. Dat gebeurt normaal nooit. De uitslag vonden ze van minder belang. Overal zag je kinderen met kartonnen borden voor hem en werd zijn naam geroepen. Dat is mooi om mee te maken."