Nog niet verrichte loting voor EK al door Frankrijk gewonnen

Nog niet verrichte loting voor EK al door Frankrijk gewonnen

admin • 16:11, 08-12-2015 / Laatste Update: 19:03, 12-12-2023

De loting voor EK 2016 moet zaterdag nog plaatsvinden, maar het is al lang duidelijk dat Frankrijk er het gunstigst vanaf komt. De UEFA maakte dinsdag de details bekend waaruit blijkt dat de Fransen in hun handjes kunnen knijpen.

Frankrijk is namelijk als groepshoofd in Poule A ingedeeld en daarmee heeft het alle voordelen die er maar te bedenken zijn. Als ze hun poule winnen, komen de Fransen op zijn vroegst pas in de halve finale tegenover een andere poulewinnaar te staan.

Ook beste nummer drie van de poule gaat door

Niet alleen de groepswinnaars en de nummers 2 plaatsen zich voor de volgende ronde, ook de vier beste nummers drie gaan door. De UEFA heeft besloten dat de winnaars van poule A, B, C en D tegen een nummer 3 uit andere poules gaan spelen. Dat is (waarschijnlijk) goed nieuws voor Frankrijk, dat dan ook in de kwartfinale in het voordeel is.

Meer rustdagen

Bovendien hebben de Fransen (mits ze groepswinnaar worden) meer rustdagen dan hun tegenstander. In de 8ste finale heeft de gastheer 2 dagen langer (of in het geval ze tegen de nummer 3 uit Poule E spelen zelfs 3 dagen) om zich voor te bereiden op de wedstrijd. Voor de kwartfinale heeft Frankrijk 1 rustdag meer dan zijn tegenstander. Voor een eventuele halve finale en finale hebben de Fransen juist weer een rustdag minder dan hun opponent.