Noord-Ierland komt goed weg na bizarre rode kaart

Noord-Ierland komt goed weg na bizarre rode kaart

admin • 00:58, 08-09-2015 / Laatste Update: 05:15, 13-12-2023

De Noord-Ieren hadden de champagne al koud gezet. Ze konden zich maandagavond definitief plaatsen voor het EK voetbal, maar tegen Hongarije liep het bijna fout. Pas in de 93e minuut van de wedstrijd maakte Kyle Lafferty gelijk in eigen huis: 1-1.

De Noord-Ieren waren bij winst zeker van plaatsing voor het eindtoernooi, maar met nog een kwartier op de klok was het Richard Guzmics die de 0-1 maakte voor de Hongaren.

Rode kaart

Vervolgens eiste scheidsrechter Cüneyt Cakir een hoofdrol op, door door Chris Baird twee keer geel te geven. De Noord-Ier maakte twee overtredingen binnen 20 seconden. Cakir paste bij de eerste overtreding nog de voordeelregel toe en floot pas na de tweede overtreding. Voor beide vergrijpen kreeg Baird vervolgens twee gele kaarten en dus rood. (zie video onder)

Met tien man wist Lafferty toch nog te scoren.

De stand in groep F werd nog eens spannender gemaakt door de Grieken en de Roemenen. Die speelden doelpuntloos gelijk, waardoor Roemenië nog altijd één punt achter Noord-Ierland staat. Hongarije moet weer drie punten goedmaken op de Roemenen.

Lees ook: Kramer kleineert collega-spits Kazim via Twitter

futebol now on Twitter