Oekraïne doet goede zaken in play-offs

admin • 21:16, 14-11-2015 / Laatste Update: 21:02, 12-12-2023

Oekraïne heeft zaterdag in eigen huis een grote stap gezet richting het EK voetbal in 2016. In het eerste play-offduel waren de mannen van coach Michail Fomenko met 2-0 te sterk voor Slovenië.

In Lviv opende Andriy Yarmolenko de score na ruim twintig minuten spelen. In het strafschopgebied nam hij beheerst aan en tikte hij keurig in de verre hoek. De voorsprong voor Oekraïne was niet geheel onterecht, al had Slovenië zeker ook kansen. Milivoje Novakovic kon bijvoorbeeld na een half uur vrij intikken, maar hij miste de controle.

Yevhen Seleznyov, de gevaarlijkste aanvaller aan Oekraïense zijde, maakte er kort na rust 2-0 van. Hij tikte een uitgekiende voorzet van Artem Fedetskyy op het randje van buitenspel binnen. Voor Slovenië zat er vervolgens niets anders op dan meer de aanval te zoeken, maar de grootste kansen waren verder voor de thuisploeg.