Oerlelijke overwinning VVV op Jong Ajax

23:41, 13-03-2015 / Laatste Update: 15:33, 13-12-2023

In een draak van een wedstrijd heeft VVV vrijdagavond in De Koel Jong Ajax verslagen.

Een doelpunt van Melvin Platje op driekwart wedstrijd was voldoende voor drie punten en consolidatie van de gedeelde koppositie in de vierde periode, 1-0.

Belabberd
Het spel van VVV in de eerste helft was ronduit belabberd. Een op alle fronten beter Jong Ajax domineerde drie kwartier lang. Veel kansen schiepen de Amsterdammers evenwel niet, een bal op de paal bij een vrije trap van Leeroy Owusu was het machtigste wapenfeit van de gasten. Een apathisch VVV stelde daar helemaal niks tegenover en mocht blij zijn dat het zonder schade de rust bereikte.

Zelfde spelbeeld
Hetzelfde spelbeeld aanvankelijk in de tweede helft. Ajax deelde wat speldenprikjes uit, VVV vocht vooral tegen zichzelf. Pas na een uur meldde de thuisclub zich gevaarlijk voor de Ajax-goal toen Danny Post een schot loste waarop keeper Andre Onana pas in tweede instantie een passend antwoord had.

Melvin Platje
Een kleine tien minuten later baadde VVV plots in de weelde van een voorsprong. Melvin Platje bewees zijn waarde als vijfmetergebiedspits toen Aziz Khalouta ietwat gelukkig de bal terug kreeg na een schot op de paal en Platje bediende, 1-0. Kort daarop had Elton Acolatse de gelijkmaker op de schoen. Vrij voor Niki Mäenpää schoof Acolatse het leer echter naast. Daarna kwam de Venlose zege niet meer in gevaar.