'Oranje ook in De Kuip en Philips Stadion'

'Oranje ook in De Kuip en Philips Stadion'

admin • 08:31, 01-12-2015 / Laatste Update: 12:12, 12-12-2023

De KNVB heeft bij De Kuip en het Philips Stadion aangeklopt om te vragen of de stadions beschikbaar kunnen zijn voor interlands van het Nederlands elftal. Dat schrijft De Telegraaf dinsdagochtend. Momenteel worden alle wedstrijden van Oranje in de Amsterdam Arena gespeeld.

De stadions in Rotterdam en Eindhoven zouden vanaf volgend jaar tot het WK van 2018 in Rusland plaats moeten bieden aan een aantal interlands.

De Kuip voorkeur

Volgens de KNVB gebeurt dat elke periode, maar tot op heden koos de bond structureel voor de Arena vanwege de capaciteit en de ontvangstmogelijkheden. Regelmatig tot verdriet van spelers en bondscoaches. Daar leefde vaak de voorkeur voor de grasmat en sfeer van De Kuip terwijl de intimiteit van Eindhoven werd geprezen voor de 'kleine' interlands.

Arena verbouwd

De komende jaren wordt de Arena door bouwvakkers onder handen genomen om het stadion klaar te maken voor het EK 2020. Amsterdam is speelstad voor dat EK en organiseert vier EK-duels. De Kuip werd in 2012 in de ban gedaan omdat het stadion niet meer aan de eisen van deze tijd voldeed.

In de WK-kwalificatie speelt Nederland tegen mindere landen als Zweden, Wit-Rusland, Bulgarije en Luxemburg. Alleen Frankrijk is in de kwalificatie een land van formaat.