Pastoor vecht vertrek AZ juridisch aan

Pastoor vecht vertrek AZ juridisch aan

Harry Nijland • 14:41, 18-09-2014 / Laatste Update: 09:38, 13-12-2023

NIJMEGEN – Pastoor, naar voren geschoven als opvolger van Marco van Basten, is het niet eens met zijn vertrek bij AZ. Volgens de voormalig assistent-trainer is zijn vertrek bij AZ een eenzijdig besluit geweest van de Alkmaarse club. Hij zal het besluit juridisch aanvechten. Dat meldt Noordhollands Dagblad donderdag op de website.

Directeur voetbalzaken Earnest Stewart bij AZ verklaart op de website: ,,De afgelopen dagen zijn we meerdere keren in gesprek geweest met Alex. Na het besluit om Marco van Basten assistent-trainer te maken, hadden we de intentie om Alex door te schuiven naar de positie van hoofdtrainer. Wij hebben hem een passende, sterk verbeterde aanbieding gedaan. Daar kon hij zich echter niet in vinden."

Volgens AZ besloten beide partijen daarna niet verder te gaan. ,,In het traject werd duidelijk dat Alex niet als assistent onder een andere, nieuwe hoofdcoach zou gaan fungeren. Na het laatste gesprek was er de conclusie dat het beter was om uit elkaar te gaan'', aldus Stewart.

Anders

Pastoor ziet de situatie duidelijk anders. Hij noemt het puur een besluit van AZ dat hij moet vertrekken en is het daar volstrekt mee oneens. Pastoor begon het seizoen als assistent van Marco van Basten. Nadat Van Basten terugtrad als hoofdcoach wilde AZ hem als opvolger van de oud-international aanstellen. Assistent-trainers Dennis Haar en Van Basten zitten zondag op de bank tijdens de wedstrijd tegen PEC Zwolle.

Verrassend

Met de beoogde aanstelling van Pastoor als hoofdtrainer leek de rust bij AZ juist terug te keren. Van Basten meldde zich 3 weken geleden ziek. Hij kampte met hartkloppingen als gevolg van spanningen. Na een aantal dagen van overleg tussen Van Basten en AZ maakte de voormalig topspits eerder deze week bekend dat hij niet langer door wilde als hoofdcoach.

De stress bleek voor hem te zwaar en hij gaf er de voorkeur aan verder te gaan als assistent. Pastoor, die hem bij zijn afwezigheid al verving, was zijn logische opvolger. Maar een akkoord over een nieuw contract kwam er verrassend genoeg niet.

Zaakwaarnemer Pastoor lekte naar Telegraaf

Volgens het AD is de reden van de breuk tussen Pastoor en AZ het lekken van informatie over Van Basten. De krant meldt dat de zaakwaarnemer van Pastoor, Arnold Oosterveer, bij de Telegraaf aanklopte met het nieuws dat Van Basten van plan was zijn taken als trainer bij de Alkmaarders neer te leggen. De uitkomst van het onderzoek naar het lekken zouden de onderhandelingen tussen AZ en Pastoor geen goed hebben gedaan.

Van Basten meldde zich 3 weken geleden ziek. Hij kampte met hartkloppingen als gevolg van spanningen. Na een aantal dagen van overleg tussen Van Basten en AZ maakte de voormalig topspits eerder deze week bekend dat hij niet langer door wilde als hoofdcoach. De stress bleek voor hem te zwaar en hij gaf er de voorkeur aan verder te gaan als assistent. Pastoor, die hem bij zijn afwezigheid al verving, was zijn logische opvolger. Maar een akkoord over een nieuw contract kwam er verrassend genoeg dus niet.

De 47-jarige Pastoor was eerder hoofdtrainer bij Excelsior, NEC en Slavia Praag. In het begin van vorig seizoen werd hij al na drie wedstrijden ontslagen bij NEC. In maart van dit jaar ging hij voor 4 maanden aan de slag bij Slavia Praag. In mei werd bekend dat hij Van Basten zou gaan assisteren bij AZ.

 

Poll Maker

Laat je reactie  over dit artikel weten via Twitter!

Sjoerd Maresch

Twitter: @sjort93

Mail: sjoerdmaresch@gmail.com