PEC Zwolle bezorgt Heracles zevende nederlaag

admin • 23:43, 27-09-2014 / Laatste Update: 14:57, 13-12-2023

ZWOLLE - PEC Zwolle heeft in een boeiend gevecht Heracles Almelo verslagen. In het IJsseldelta stadion won PEC met 4-2. De wedstrijd golfde op en neer, maar de rode kaart van Mark Engberink besliste het duel.

In minuut tachtig kwam de linksback met een snoeiharde tackle in op invaller Soufian Moro. Scheidsrechter Manschot trok terecht de rode kaart. In die slotfase trok PEC het duel naar zich toe. Jesper Drost schoot op de paal, de rebound werd door Stef Nijland binnengeschoten. In de blessuretijd pikte Drost zijn treffer mee.

In de eerste helft had PEC 25 minuten het betere van het spel. In die fase scoorde alleen Mustafa Saymak, na prachtig voorbereidend werk van Jesper Drost. Na die fase kwam Heracles beter in het spel. De hekkensluiter scoorde via Thomas Bruns de gelijkmaker. In blessuretijd van de eerste helft was het een handsbal van Mark Jan Fledderus die PEC terug in het zadel hielp. Tomas Necid benutte de strafschop.

Ook in het begin van de tweede helft had Zwolle het initiatief. Bart van Hintum schoot bij een prima mogelijkheid de bal voorlangs. Heracles had daarna weer een goede fase en kwam langszij via Oussane Tannane. De ploeg van John Stegeman leek op weg naar de eerste punten, totdat Engeberink knullig in de fout ging. ,,De amusementswaarde was in ieder geval hoog", constateerde Ron Jans.