Pellegrini: Agüero was niet boos om wissel

admin • 22:08, 03-10-2015 / Laatste Update: 09:31, 15-01-2024

Met vijf doelpunten in een tijdsbestek van twintig minuten schreef Sergio Agüero zaterdag historie in de Premier League. Niemand bij Manchester City die dat in de rust van de thuiswedstrijd tegen Newcastle United (6-1) had verwacht, want de aangeslagen Argentijn werd toen intensief behandeld door de fysiotherapeuten. ,,Hij had last van zijn hamstring nadat hij een schop had gekregen. Sergio voelde zich niet topfit, maar de behandeling werkte blijkbaar erg goed'', zei trainer Manuel Pellegrini la

Agüero, die kort voor rust de gelijkmaker had laten aantekenen, schoot in het eerste kwartier van de tweede helft met scherp. Hij passeerde doelman Tim Krul van Newcastle vier keer en werd daarna, tot opluchting van de bezoekers, gewisseld door Pellegrini. Zijn statistieken waren indrukwekkend: negen balcontacten, vijf doelpunten. ,,Hij was niet boos om die wissel. We wilden geen risico met hem nemen, aangezien hij in de rust licht geblesseerd was. Iedereen bij Manchester City is dolblij dat Sergio op dit topniveau zit.''