Pique tegen grensrechter: 'Ik schijt op jouw hoerenmoeder'

Pique tegen grensrechter: 'Ik schijt op jouw hoerenmoeder'

Harry Nijland • 11:24, 18-08-2015 / Laatste Update: 02:24, 13-12-2023

Voor Gerard Pique dreigt een lange schorsing. De verdediger van FC Barcelona schold maandagavond in de return van de Spaanse Supercup tegen Athletic de Bilbao (1-1) een grensrechter verrot en kreeg voor zijn wangedrag een rode kaart. Naar verwachting moet Pique minimaal vier wedstrijden vanaf de tribune bekijken.

Boos

Pique ging tegen Athletic net na rust los toen de assistent-scheidsrechter niet vlagde voor buitenspel van Aritz Aduriz. Nadat Barcelona-doelman Claudio Bravo de inzet van de aanvaller tot hoekschop had verwerkt, zocht een boze Pique de grensrechter op. Spaanse media hebben het rapport van scheidsrechter Carlos Velasco Carballo in handen en stellen dat Pique 'Me cago en tu puta madre' heeft geroepen. Wat zoiets betekent als: 'Ik schijt op jouw hoerenmoeder.'

Schorsing

Pique raakte eerder dit seizoen al in opspraak. Tijdens de ereronde na het behalen van de Europese Supercup spotte hij al met Real Madrid. De Spaanse krant AS denkt dat de voormalig speler van Manchester United voor vier duels wordt geschorst. Hij mist dan de competitiewedstrijden tegen Athletic, Malaga, Valencia en Levante. De Spaanse voetbalbond kan echter een hogere straf uitspreken. Voor beledigen van of een beledegende houding tegenover de scheidsrechter kan een schorsing opgelegd van vier tot twaalf wedstrijden. Real Madrid-speler Sergio Ramos kreeg in 2013 na een vergelijkbaar vergrijp een rustpauze van vijf wedstrijden.

Kluivert

Pique is overigens niet de enige speler van Barca die 'Me cago en tu puta madre' tegen een Spaanse arbiter riep. In 1999 rolde die zin over de lippen van Patrick Kluivert. De Nederlandse spits liet op die manier weten het niet eens te zijn met scheidsrechter Diaz Vega die een tackle van Real-speler Ivan Campo onbestraft liet en werd ook uit het veld gestuurd.

These lips don't lie. Pique was just sent off in the #SuperCopaDeEspana. pic.twitter.com/Bk7vZ0k7YE

— KICKTV (@KICKTV) 17 augustus 2015

Lees ook: FC Barcelona kan evenaring van recordjaar 2009 vergeten