Porto roept op: CL-inkomsten naar vluchtelingen

Porto roept op: CL-inkomsten naar vluchtelingen

Harry Nijland • 21:32, 04-09-2015 / Laatste Update: 05:41, 13-12-2023

FC Porto wil dat clubs die uitkomen in de Champions League geld doneren aan vluchtelingen. Ploegen zouden volgens Porto een deel uit de kaartverkoop in de CL moeten geven aan de asielzoekers. ,,Het voetbal kan de ogen niet sluiten voor het vluchtelingendrama'', aldus Porto op de eigen website.

De club van Bruno Martins Indi stuurde vrijdag een brief naar de Europese voetbalbond UEFA. In het voorstel van Porto staat dat de 32 clubs bij de eerste twee duels 1 euro per verkocht kaartje moeten afstaan voor het goede doel. De Portugese club zal zelf in elk geval tegen Chelsea 1 euro per verkocht ticket doneren. Porto komt op 29 september uit tegen Chelsea.

FC Porto is niet de eerste voetbalclub die zich inzet voor vluchtelingen. Met name in de Bundesliga is de betrokkenheid groot. Zo nodigden Borussia Dortmund, FSV Mainz en Hannover 96 vluchtelingen uit om een wedstrijd bij te wonen. Bayern München gaat een benefietwedstrijd organiseren die 1 miljoen euro moet opleveren.

Ook bij de Schotse voetbalclub Celtic zijn ze geroerd door het recente vluchtelingendrama. De voormalige club van Virgil van Dijk doneert de inkomsten van een benefietwedstrijd die dit weekend al op het programma stond aan asielzoekers.