Portugese topclubs geïnteresseerd in NEC-middenvelder
i

Pro Shots

Portugese topclubs geïnteresseerd in NEC-middenvelder

Robert Hüsken • 06:58, 31-10-2015 / Laatste Update: 11:33, 13-12-2023

NEC-middenvelder Janio Bikel staat in de belangstelling van FC Porto. Dat schrijft dagblad De Gelderlander vandaag. De Portugese jeugdinternational wordt sinds kort ‘zeer serieus’ gevolgd door de topclub uit het zuiden van Europa.

Bikel (20) is deze zomer transfervrij weggeplukt bij Heerenveen en heeft bij NEC nog een contract tot juli 2018. Hij kan zich niet alleen verheugen op belangstelling van Porto, ook Benfica houdt de controlerende middenvelder nauwlettend in de gaten. De leiding van NEC gaat er niet van uit dat Bikel al in de winter vertrekt, maar ziet wel dat de transferwaarde van de Portugees van Afrikaanse afkomst enorm is toegenomen.

Niet alleen Bikel valt de scouts in het internationale voetbal op. De Pool Wojciech Golla is volgens De Gelderlander in beeld bij diverse clubs uit de Bundesliga. De mandekker maakt tot nu toe indruk in het centrum van de verdediging bij NEC. Ook Golla is in de zomer transfervrij binnengehengeld door de Nijmeegse club. Hij heeft een contract tot juli 2017.

Lees ook: Amateur Gerritsen topscorer KNVB-beker

Lees ook: Kun jij je vrienden ook nooit volgen als ze over Rugby praten? Check 'Rugby voor dummies'

Lees ook: Frank de Boer blij met ‘agressieve’ Sinkgraven (video)