PSV in leiderscrisis tegen AZ

PSV in leiderscrisis tegen AZ

Harry Nijland • 13:01, 17-10-2014 / Laatste Update: 13:34, 13-12-2023

EINDHOVEN – Georginio Wijnaldum, de onbetwiste aanvoerder van PSV, is geblesseerd en doet zaterdag niet mee in de thuiswedstrijd tegen AZ. Dan is een logisch gevolg dat de tweede aanvoerder de band mag dragen. Maar die is er zaterdag ook niet bij. Maar het kan nog ingewikkelder.

De nummers 1 tot en met 4 voor de band zijn voor het thuisduel niet beschikbaar. Dit zijn normaliter de meest ervaren spelers. Stijn Schaars, de nummer 2 op de lijst, traint inmiddels wel weer mee, maar is nog niet wedstrijdfit volgens trainer Philip Cocu. Dan is de derde optie aan de beurt: Oscar Hiljemark. Hij revalideert echter nog van een heupoperatie. De laatste op de lijst is Jeffrey Bruma, maar na zijn onnodige rode kaart in de thuiswedstrijd tegen Excelsior, is ook hij afwezig tijdens de wedstrijd tegen AZ.

— PSVworld (@PSVworld) October 17, 2014

Een geduchte kandidaat zou Memphis Depay zijn, hij is immers door zijn uitzonderlijke klasse al de informele leider van PSV. Het herstel van zijn liesblessure gaat sneller dan verwacht, maar AZ komt nog te vroeg voor de jonge international. Misschien dat Luuk de Jong of Jeroen Zoet dan van Cocu de toss zaterdag mag verrichten voor PSV. Of toch Adam Maher? Stem hieronder op jouw meest geschikte aanvoerder!

Reageer op dit artikel via Twitter!

Sjoerd Maresch

Twitter: @sjort93

Mail: s.maresch@wegenermail.nl