PSV verbijsterd over bizarre situatie rond Teze en Zahavi
i

EPA

PSV verbijsterd over bizarre situatie rond Teze en Zahavi

Martijn Baars • 20:50, 28-10-2020 / Laatste Update: 02:45, 05-01-2024

PSV is verbijsterd over de gang van zaken voorafgaand aan het Europa League-duel met Omonia Nicosia. Jordan Teze en Eran Zahavi komen vanwege een eerdere coronabesmetting Cyprus niet in.

Trainer Roger Schmidt gaf op de persconferentie aan dat de Eindhovense club niet heeft overwogen om niet te spelen. Feit is dat Schmidt door een opeenstapeling van corona-besmettingen en een aantal blessures nu de helft van zijn selectie mist.

Uit het vliegtuig gehaald

Teze en Zahavi mochten Cyprus niet in en dat stuitte PSV enorm tegen de borst. De selectie van Schmidt zou woensdagmorgen vanaf Eindhoven Airport om 10 uur richting Nicosia vliegen. Zahavi en Teze zaten al in het vliegtuig en werden om 7 minuten voor 10 onder begeleiding van de douane uit het vliegtuig gehaald, op advies van de UEFA. De Europese voetbalbond had met manager wedstrijdzaken Ron Verkerk van PSV gesproken en hem geadviseerd zo te handelen. 

Geen quarantaine, toch toestemming

De UEFA had contacten met de Cypriotische overheid over Teze en Zahavi en de Cyprioten weigerden hen het land in te laten. Als reden daarvoor werd gegeven dat Teze en Zahavi niet 2 weken in quarantaine hebben gezeten. Van zowel de KNVB als de UEFA hadden zij echter toestemming om te spelen: ze speelden nota bene afgelopen zondag al mee met PSV tegen Vitesse. 

Bizar

PSV-directeur Toon Gerbrands vindt het een bizarre gang van zaken, omdat alles al geregeld was en alle spelerslijsten in Cyprus bekend waren. De Cypriotische overheid hanteert nu ineens andere regels dan de UEFA. Vlak voor vertrek is toch maar besloten om Zahavi en Teze in Nederland te laten. PSV probeert samen met de voetbalbond om het duo alsnog naar Cyprus te laten afreizen. Er is hoop dat dit lukt, zodat de 2 donderdag bij de selectie kunnen aansluiten. 

Nog meer slecht nieuws

Lukt dat niet, dan komt het aantal niet beschikbare spelers bij PSV wegens corona op 9. Denzel Dumfries, Pablo Rosario, Joël Piroe, Timo Baumgartl, Cody Gakpo, Maxime Delanghe en Nick Viergever zijn er allemaal niet bij. Daarnaast hebben Maxi Romero, Érick Gutiérrez, Armando Obispo en Marco van Ginkel een 'gewone' blessure.