PSV wint laatste wedstrijd van het seizoen moeizaam van Heracles Almelo

BSR Agency

Bart van der Wijst • 00:11, 16-05-2019 / Laatste Update: 17:18, 12-12-2023

In theorie kon PSV nog kampioen worden, maar dat werd het in werkelijkheid niet. Wel werd in eigen huis gewonnen van Heracles Almelo: 3-1. Hierdoor eindigen de Eindhovenaren met 82 punten op een 2de plek en zijn ze de titel definitief kwijt.

PSV kwam al binnen 25 seconden achter nadat Guti er bij een duel om de bal niet helemaal lekker uitzag. Uitgerekend de door PSV opgeleide Joey Konings wist daarvan te profiteren en zette Heracles al snel op voorsprong: 0-1.

Moeizaam

Ook daarna was het allemaal niet best wat PSV in de 1ste helft liet zien. Nick Viergever voorkwam met een sliding eerste nog de 0-2, daarna ging het wat beter draaien. Dat leidde uiteindelijk tot de gelijkmaker, die nota bene door Heracles-verdediger Wout Droste gemaakt werd. Droste promoveerde een harde voorzet van linksback Angeliño tot doelpunt: 1-1.

Na rust zorgde Nick Viergever uit een corner al snel voor de 2-1 en speelde PSV de wedstrijd kalmpjes uit. Donyell Malen bepaalde de eindstand in de slotfase nog op 3-1. Gescoord werd er verder niet meer, ook niet door De Jong. Omdat Tadic wel scoorde - 2 keer zelfs - moet hij de topscorerstitel nu met de Ajacied delen: beide spelers eindigen op 28 doelpunten.