Puntenverlies United, Leicester loopt uit

Puntenverlies United, Leicester loopt uit

admin • 19:23, 05-12-2015 / Laatste Update: 04:57, 07-01-2024

Leicester City heeft zaterdag in de Premier League de koppositie heroverd. De verrassende ploeg van de Italiaanse coach Claudio Ranieri won met 3-0 bij Swansea City. De Algerijn Riyad Mahrez bracht de drie treffers op zijn naam.

Leicester profiteerde van de nederlaag van koploper Manchester City bij Stoke City (2-0). Manchester United liep eveneens averij op. De ploeg van trainer Louis van Gaal kwam op eigen veld tegen West Ham United niet verder dan 0-0. Arsenal klom dankzij een thuiszege op Sunderland (3-1) naar de tweede plek, op twee punten van Leicester.

Southampton stelde voor eigen publiek tegen hekkensluiter Aston Villa opnieuw teleur: 1-1. De wegzakkende ploeg van trainer Ronald Koeman pakte uit de laatste drie competitieduels slechts één punt.

Vardy
Jamie Vardy kwam zaterdag niet tot scoren. De topscorer van Leicester City verbrak vorig weekeinde in de thuiswedstrijd tegen Manchester United (1-1) een record van Ruud van Nistelrooy. Hij trof tegen de Mancunians voor de elfde wedstrijd op rij doel in de Premier League. In het duel met Swansea nam Mahrez met een hattrick de vertrouwde hoofdrol van Vardy glansrijk over. Marvin Emnes bleef bij Swansea op de bank.

Bij Manchester United mocht Memphis Depay in de 73e minuut invallen. De ex-aanvaller van PSV kon de schotloze thuisploeg evenmin over het dode punt helpen. Daley Blind speelde de gehele wedstrijd bij ManUnited, dat zonder de geblesseerde aanvoerder Wayne Rooney aantrad.Jordy Clasie bleef bij Southampton op de bank. De ploeg van Koeman ontsnapte door een treffer van Oriol Romeu in de 73e minuut aan een smadelijke nederlaag tegen Aston Villa.