Rafael stuurt broer emotionele brief bij verlaten ManUnited

Rafael stuurt broer emotionele brief bij verlaten ManUnited

Harry Nijland • 19:23, 04-08-2015 / Laatste Update: 05:29, 13-12-2023

Rafael da Silva verlaat na acht jaar Manchester United en vertrekt naar het Franse Olympique Lyon. Zijn tweelingbroer Fábio verruilde The Red Devils vorig seizoen al voor Cardiff City, waardoor er een einde is gekomen aan hun tijdperk bij de club. Rafael heeft zijn broer nu een emotionele brief gestuurd over hun tijd bij Manchester United en Mirror heeft deze weten te bemachtigen.

,,Lieve Fábio, je had gelijk. Ten eerste over Fast & Furious 7. Ik heb nogmaals gekeken en het was echt het eerbetoon dat Paul Walker verdiende. Maar je had ook gelijk over andere dingen: United, Mr Ferguson, de toekomst. Ik heb het laatste jaar veel tijd gehad om na te denken en het wordt tijd voor verandering. Zoals jij al had gezegd."

Hij vervolgt zijn betoog: ,,Weet je nog toen we begonnen? Ik ook, het voelt als gisteren. We kwamen terug van de training en toen kwam dat ene telefoontje. We waren nog kinderen toen meneer Ferguson langskwam. Ik denk niet dat ik ooit nog zo blij zal zijn als toen. Mama zei altijd dat tweelingen geboren worden met geluk, maar God heeft het wel echt goed met ons voor."

Haardroger

Rafael denkt terug aan wat ze allemaal hebben meegemaakt bij United. ,,De fans houden meer van ons dan van honderden spelers die evenveel wedstrijden hier gespeeld hebben. Ik was altijd die kleine belhamel die ruzie kreeg met Tévez en die idioten van Liverpool. Jij hebt voor altijd de Champions League-finale gespeeld en gescoord tegen Arsenal. Mr Ferguson sprak altijd over ons alsof we zijn zonen waren. We voelden de warmte van 'zijn haardroger', nooit de verstikkende hitte."

De huidige United-trainer Louis van Gaal krijgt nog een sneer. ,,Ik weet dat ze tegenwoordigers liever backs hebben die monsters zijn. En iedereen weet dat Van Gaal het heel duidelijk heeft gemaakt hoe hij denkt over mijn kopkwaliteiten. Maar we deden het op onze manier. Dat was toch iets waard? Veel liefde, zoals altijd. Rafael. PS - wil je AUB stoppen met het gebruiken van mijn XBOX Live log-in? Dat heb ik je al duizend keer gevraagd."