Rivaliteit tussen Zweden en Denemarken aangewakkerd met gewelddadige filmpjes (video)

Rivaliteit tussen Zweden en Denemarken aangewakkerd met gewelddadige filmpjes (video)

admin • 17:25, 12-11-2015 / Laatste Update: 11:49, 12-12-2023

De doorgaans zo vriendelijke en nuchtere Scandinaviërs zijn deze dagen op oorlogspad. In de aanloop naar de wedstrijd in de play-offs voor het EK 2016 tussen Denemarken en Zweden gaan er filmpjes rond waarin Zweedse iconen worden vernield. Zelfs de onschuldige Pippi Langkous moet eraan geloven.

Rivaliteit aanwakkeren

De Deense omroep Kanal5 is de aanstichter van de plotselinge gewelddadigheden. Met de hashtag #MereEnDenKamp (meer dan een wedstrijd) proberen de Denen op Twitter de rivaliteit tussen beide landen aan te wakkeren.

Pippi Langkous onthoofd

Kanal5 plaatste enkele filmpjes, waarop Zweedse iconen worden vernield. Een schattig blond meisje knipt de vlechten van Pippi Langkous af, om haar even later zelfs te onthoofden. Ikea-meubelen worden bij het grof vuil gegooid en lp's van ABBA en Ace of Base worden met benzine overgoten voordat de fik erin gaat. En er wordt zelfs een peuk uitgedrukt op een afbeelding van de Zweedse koning Carl Gustav.

Sverige står i vejen for EM-billetten! Hvordan knækker du svensken? Giv os dit bud via #MereEndEnKamp! pic.twitter.com/nrHbXKNm6G

— Kanal 5 (@Kanal5dk) 10 november 2015

Zlatan

In een ander filmpje scheurt een vader een poster van Zlatan Ibrahimovic van de muur in de jongenskamer van zijn zoon. Ook een boek over de Zweedse spits moet en zal verdwijnen.

Zaterdag staat in Solna de thuiswedstrijd voor Zweden op het programma. De return is dinsdag in Kopenhagen. De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor het EK in Frankrijk, de verliezer blijft thuis.

Lees ook: Slechte verliezer Wade biedt ‘Barney’ excuses aan

Lees ook: Schoen met stompe neus moet voetbal veranderen (video)

Lees ook: Zlatan denkt na over afscheid bij nationale ploeg