Ronald Koeman verkiest Mark Flekken en bankzitter Nathan Aké boven PSV tegen Borussia Dortmund
Ronald Koeman zit dinsdag niet bij PSV, maar bij Manchester City op de tribune. © Getty Images

Ronald Koeman verkiest Mark Flekken en bankzitter Nathan Aké boven PSV tegen Borussia Dortmund

21:36, 20-02-2024 / Laatste Update: 21:43, 20-02-2024

PSV speelt dinsdagavond tegen Borussia Dortmund in de Champions League. Niet alleen is dat een belangrijke wedstrijd, maar er staan ook nog eens veel potentiële internationals op het veld. Het zou dus logisch zijn dat bondscoach Ronald Koeman op de tribune zit in Eindhoven om al zijn spelers aan het werk te zien, maar niets is minder waar. Koeman verkiest namelijk Manchester City - Brentford boven PSV.

Koeman heeft ook nog eens pech, want Pep Guardiola heeft ervoor gekozen om Nathan Aké op de bank te zetten tegen Brentford. De bondscoach is niet helemaal voor niets naar Manchester afgereisd: Mark Flekken staat wel onder de lat bij de bezoekers.

De keuze van Koeman is opmerkelijk, want in Eindhoven staan er meerdere internationals op het veld. Joey Veerman, Jerdy Schouten en Jordan Teze mochten bij PSV in de basis beginnen en speelden allemaal al eens in Oranje.

Donyell Malen en Ian Maatsen kregen een basisplaats bij Dortmund. De aanvaller bekroonde het vertrouwen van zijn coach met een doelpunt tegen zijn oude ploeg. Maatsen debuteerde trouwens nog niet voor Oranje, maar zat wel al eerder bij de selectie.

'Lakse' Donyell Malen zorgt met goal tegen PSV voor deze Nederlandse primeur

20 februari 2024, 23:10

Donyell Malen heeft dinsdagavond tegen zijn oude club PSV voor een primeur gezorgd. In de achtste finale van de Champions League tekende de aanvaller namens Borussia Dortmund voor de openingstreffer. Zo werd hij de eerste Nederlander die scoorde tegen een Nederlandse club in de knockout-fase van de Champions League. Het duel eindigde in 1-1.

Nederlands elftal

Koeman heeft nog wel genoeg tijd om de wedstrijd van PSV terug te kijken, want het duurt nog even voordat Oranje weer speelt. Op 22 maart speelt Nederland thuis tegen Schotland en vier dagen later gaat de ploeg van Koeman op bezoek bij Duitsland. 

Dat zijn allebei oefenwedstrijden ter voorbereiding op het EK van komende zomer in Duitsland. Daar treft Oranje in ieder geval Frankrijk en Oostenrijk. De andere tegenstander wordt later bekend.