Rood Jahanbakhsh smet op zege NEC bij Telstar

22:56, 01-12-2014 / Laatste Update: 08:02, 13-12-2023

VELSEN - NEC blijft de koploper in de 1e divisie. De Nijmegenaren wonnen maandagavond met 1-0 bij Telstar. De equipe van coach Ruud Brood kwam niet in de problemen, maar liep wel schade op in Velsen. Aanvaller Alireza Jahanbakhsh werd met rood van het veld gestuurd.

NEC had vanaf het beginsignaal een overwicht. Dat mondde ook uit in de 0-1. Voor de Nijmegenaren kopte Christian Santos na 24 minuten binnen na een vrije trap van Gregor Breinburg. In het vervolg van de eerste helft kreeg NEC ook nog kansen via Anthony Limbombe en Sjoerd Ars.

Na rust daalde het niveau bij NEC en Telstar enorm. De Velsense equipe kreeg daarbij na 70 minuten een numerieke meerderheid. Alireza Jahanbakhsh werd na een overtreding op Kevin van Essen met rood uit het veld gestuurd. De Iraniër deelde in de ogen van arbiter Manschot een elleboogstoot uit.

Telstar probeerde daarna een offensief te ontketenen, maar daarvan kwam eigenlijk niets terecht. Sterker, NEC scoorde via een vrije trap van Santos nog bijna.

Telstar-NEC 0-1 (0-1)
24. Santos 0-1.