Round-up Jupiler League: Jong Ajax nieuwe koploper, Oss verspeelt overwinning

admin • 00:57, 02-09-2017 / Laatste Update: 11:56, 12-12-2023

Jong Ajax is de nieuwe koploper van de Jupiler League. Het elftal van de nieuwe trainer Michael Reiziger won ook de uitwedstrijd bij Jong PSV (0-3) en is na 3 duels als enige ploeg nog zonder puntenverlies. Ook de Limburgse ploegen zetten hun prima start door, terwijl FC Oss voor het eerst punten verloor.

Oss verspeelt zege

FC Oss leek halverwege het uitduel met Telstar ook op weg naar de 3e zege op rij. De ploeg leidde met 2-0, dankzij treffers van Richard van der Venne en Istvan Bakx. In de 2e helft maakte Mohamed Hamdaoui echter een hattrick voor Telstar. Vervolgens stelde Fisayo Adarabioyo toch nog een punt veilig voor FC Oss (3-3).

1e verliespunten Jong AZ

Ook Jong AZ incasseerde de 1e verliespunten. Jong FC Utrecht bleek met 1-0 te sterk, met dank een doelpunt van Jeredy Hilterman. Sven Braken bezorgde NEC met 2 doelpunten een zege op FC Eindhoven (2-1). De club uit Nijmegen, 1 van de favorieten voor de titel, heeft na 3 duels 7 punten. Stefan Askovski had met 2 doelpunten een groot aandeel in de thuiszege van Fortuna Sittard op Almere City (2-1).

Unlucky Eagles

Go Ahead Eagles verspeelde 2 punten op bezoek bij Helmond Sport (1-1). Jordy Thomassen maakte in blessuretijd de gelijkmaker voor de thuisploeg. Go Ahead Eagles, vorig seizoen nog actief in de eredivisie, is met 2 punten uit 3 duels teleurstellend aan het seizoen begonnen. FC Dordrecht speelde gelijk tegen FC Emmen (2-2). Jonathan Okita, Pieter Nys en Attila Yildirim maakten de doelpunten voor MVV Maastricht in het thuisduel met FC Den Bosch (3-0).