Royston Drenthe tekent contract bij Kozakken Boys in Tweede Divisie
i

foto: Carla Vos

Royston Drenthe tekent contract bij Kozakken Boys in Tweede Divisie

Trevor Wagener • 21:15, 24-08-2019 / Laatste Update: 02:08, 08-01-2024

Royston Drenthe is speler van Kozakken Boys. De linkspoot tekent een contract voor 1 seizoen bij de Werkendamse club uit de Tweede Divisie.

Feyenoord, Real Madrid, Everton én nu: Kozakken Boys. Drenthe, die 1 interland voor Oranje op zijn naam heeft staan, speelde afgelopen seizoen voor Sparta Rotterdam. Daar werd bekend dat zijn aflopende contract niet werd verlengd en dus mocht hij op zoek naar een nieuwe club.

Mooi rijtje clubs

Kozakken Boys wordt de 12e club van Drenthe. Naast Feyenoord, Real Madrid en Everton speelde de 32-jarige Drenthe ook voor Hércules CF, Alania Vladikavkaz, Reading, Sheffield Wednesday, Kayseri Erciyesspor, Baniyas SC en XerxesDZB. Bij laatstgenoemde club blies Drenthe zijn carrière nieuw leven, waarna hij terugkeerde in het betaald voetbal bij Sparta.

Bewuste keuze

Met die laatste club promoveerde Drenthe afgelopen seizoen via de play-offs naar de eredivisie. Drenthe is de neef van Tyrone Conraad, die ook bij Kozakken Boys speelt. De Werkendammers stellen dat het balletje zodoende is gaan rollen. "Kozakken Boys is een bewuste keuze. Het is dicht bij huis en ik kan meer tijd doorbrengen met mijn familie."

‘Kozakken Boys is voor mij een bewuste keuze’

Het hele interview met de kersverse Kozak! ▶️ https://t.co/630quY5DsD pic.twitter.com/HzD0Jk6L0Q

— Kozakken Boys (@KozakkenBoys) 24 augustus 2019