Serie A is weer begonnen: Torino en Parma spelen gelijk, Hellas wint van Cagliari

BSR Agency

admin • 14:17, 21-06-2020 / Laatste Update: 12:43, 05-01-2024

Na een pauze van bijna drieënhalve maand werd zaterdag de Serie A hervat. Het duel tussen Torino en Parma eindigde in een gelijkspel (1-1), terwijl Hellas Verona later op de avond won van Cagliari (2-1). Uiteraard werden beide wedstrijden voor lege tribunes gespeeld.

Parma naar plek 7

Parma neemt door het punt wel de 7de plaats over van AC Milan dat ook 36 punten heeft, maar een slechter doelsaldo. Nicolas N’Koulou bracht Torino na een kwartier op voorsprong. Parma kwam gelijk via Juraj Kucka, die scoorde uit een voorzet van Gervinho. Vlak na rust miste Torino-aanvoerder Andrea Belotti een strafschop.

10 tegen 10

Later op de avond won Hellas Verona thuis met 2-1 van Cagliari. Samuel Di Carmine scoorde 2 keer voor rust, in de 2de helft bracht Giovanni Simeone namens de bezoekers de spanning terug in de wedstrijd. Beide ploegen eindigden het duel met 10 man, na rode kaarten voor Fabio Borini (Hellas Verona) en Luca Cigarini (Cagliari).

De Serie A werd op 9 maart stilgelegd na een grote uitbraak van het coronavirus in Italië. In het zwaargetroffen land is in de afgelopen week wel al het bekertoernooi afgewerkt, met Napoli als winnaar.