Smits: ‘Wel toe aan een feestje’

Smits: ‘Wel toe aan een feestje’

Harry Nijland • 21:02, 03-10-2014 / Laatste Update: 08:43, 13-12-2023

NIJMEGEN – NEC kan vrijdagavond op bezoek bij Almere City FC de 1e periodetitel binnenslepen. Als er gewonnen wordt blijft de Nijmeegse formatie boven mede-degradant Roda JC. “De supporters zijn wel toe aan een feestje en wij ook”, zegt NEC-keeper Joshua Smits.

Een periodetitel winnen geeft recht voor deelname aan de play-offs. Dat is de reden dat de periodetitel niet als bijvangst wordt gezien door NEC-trainer Ruud Brood. “Als we de eerste periode pakken, zullen we dat vieren. Omdat het een bewijs is dat we op de goede weg zijn”, aldus de coach van de Nijmegenaren.

De minst gepasseerde doelman in het Nederlandse betaald voetbal, Joshua Smits, is het eens met zijn trainer. “Vrijdag moeten we de periodetitel pakken. En die gaan we ook pakken. En dan verder voor het kampioenschap. Vrijdag gelukkig ook weer met een uitverkocht uitvak, dat is belangrijk voor ons. De supporters zijn wel toe aan een feestje en wij ook”, aldus de NEC-doelman.

De club die meestrijdt om het periodekampioenschap is Roda JC. Beide ploegen staan na 7 wedstrijden op 21 punten. De Limburgers spelen een thuiswedstrijd tegen de beloften van PSV. Alle wedstrijden in de Eerste Divisie beginnen vrijdagavond om 20.00 uur.

Reageer op dit artikel via Twitter!

Sjoerd Maresch

Twitter: @sjort93

Mail: s.maresch@wegenermail.nl