Stem op jouw Eredivisie-elftal van de 1e seizoenshelft! (poll)

Stem op jouw Eredivisie-elftal van de 1e seizoenshelft! (poll)

Brian Vesseur • 13:00, 22-12-2016 / Laatste Update: 08:50, 07-01-2024

De Eredivisie zit dit seizoen weer bomvol verrassingen en talenten. Zo is Davinson Sanchez een betrouwbare verdediger geworden bij Ajax en Enes Ünal een superspits bij FC Twente. Of wat dacht je van Karim El Ahmadi, die het middenveld van Feyenoord nog een stuk sterker heeft gemaakt? Nu is de vraag: welke spelers zijn zó goed dat ze een plekje verdienen in jouw Eredivisie-elftal van deze seizoenshelft? Er kan nog gestemd worden tot zaterdagavond 24 december 21:00 uur.

Kijk je in de app? Klik dan hierrrrr om te kunnen stemmen. Voor elke positie hebben we 5 spelers geselecteerd, ervan uitgaande dat we de 4-3-3-formatie hanteren. Bij de centrale verdedigers en de aanvallende middenvelders geven we 10 opties, omdat we er daar 2 van nodig hebben. 

Keepers

Dit is simpelweg een top 5 van keepers met de meeste clean sheets. De keepers van de traditionele top 3 hebben hun doel vaak schoongehouden, maar er zijn ook 2 verrassingen: Kostas Lamprou van Willem II en Benjamin van Leer van Roda JC. Beide keepers hielden 6 keer de nul in de competitie.

[poll id="321"]

Rechtsbacks

Wie er op de rechtsbackpositie verrast is Denzel Dumfries. De 20-jarige verdediger doet het goed bij Sparta en staat al een beetje in de belangstelling van de topclubs. Hij moet concurreren met Santiago Arias, Rick Karsdorp en andere verrassingen als Hans Hateboer en Stefano Marzo.

[poll id="322"]

Centrale verdedigers

De sterke verdediging van Feyenoord levert 2 spelers af, PSV en Ajax allebei 1. Ook van AZ staan er 2 spelers in het lijstje: Ron Vlaar en Derrick Luckassen. Ga jij voor een topper, of toch voor een talent als Jeremiah St. Juste van sc Heerenveen?

Hier kun je 2 namen aanvinken.

[poll id="323"]

Linksbacks

Mitchell Dijks was afgelopen seizoen dé linksback van Ajax, maar is dit seizoen voorbij gestreefd door Daley Sinkgraven. De omgeturnde middenvelder verdient dus een plekje tussen onze geselecteerden. Terence Kongolo, Lucas Bijker, Ridgeciano Haps en Joshua Brenet maken ook kans.

[poll id="324"]

Controleurs

Wie wordt de nummer 6 van dit elftal? We hebben Andres Guardado buiten de keuzes gehouden, vanwege een zwakke eerste seizoenshelft. Mede door de Mexicaan draait PSV niet op volle toeren. Wel is de sterke Karim El Ahmadi geselecteerd, die net als Lasse Schöne is opgestaan op het moment dat het moet.

[poll id="325"]

Aanvallende middenvelders

Een moeilijke: de nummers 10. Kies je voor een dribbelaar (Ramselaar), een koning van de pass (Ziyech) of een buffelaartje (Vilhena)? Of wat dacht je van Dirk Kuyt, Davy Klaassen of de wat meer onbekende Stijn Spierings? Keuze genoeg!

Hier kun je 2 namen aanvinken.

[poll id="326"]

Linksbuitens

Geen Ajacieden op de vleugels. Waarom niet? Omdat Anwar El Ghazi en Vaclav Cerny niet veel gespeeld hebben en Amin Younes en Bertrand Traoré een beetje tegenvallen. Daarom kiezen we aan de linkerkant voor Sam Larsson, Eljero Elia, Mimoun Mahi, Lucas Brogno en Bersant Celina. Wie zou jij opstellen?

[poll id="327"]

Rechtsbuitens

Ook al scoort PSV niet superveel, toch hebben we een buitenspeler van de Eindhovenaren geselecteerd: Gaston Pereiro. Een altijd dreigende speler, net als Milot Rashica en Alireza Jahanbaksh. Of ga je voor de assistkoning Jens Toornstra? De 5e optie is de Zweedse Arber Zeneli van sc Heerenveen.

[poll id="328"]

Spits

De meest scorende spits van de eerste seizoenshelft is Nicolai Jörgensen met 12 goals. Maar de Deen is ook - samen met Toornstra - de assistenkoning: 7 goals. Kies je voor hem, of voor landgenoot Kasper Dolberg? Andere opties zijn Sebastién Haller, supertalent Enes Ünal en Wout Weghorst.

[poll id="329"]

(Vergeet het kiezen van de trainer niet onder de foto van Ünal).

Trainer

Ook hebben we 5 trainers geselecteerd, van wie je de beste mag kiezen. Ga je voor Jürgen Streppel, die goed presteert met sc Heerenveen? Of wat dacht je van René Hake, die FC Twente uit de goot heeft gehaald? Of toch voor een coach van een topclub, zoals Giovanni van Bronckhorst of Peter Bosz? De 5e optie is Erik ten Hag, die het goed doet bij FC Utrecht.

[poll id="330"]