Stevens tempert feestvreugde Stuttgart

00:58, 29-11-2014 / Laatste Update: 12:34, 13-12-2023

FREIBURG - Een beter debuut kon Huub Stevens zich vrijdag niet wensen. De 60-jarige Limburger begon zijn tweede periode als trainer van VfB Stuttgart met een riante overwinning bij SC Freiburg (1-4). Stevens weigerde echter al de polonaise te lopen. ,,Deze overwinning geeft ons weliswaar vertrouwen, maar het is geen reden om heel tevreden achterover te hangen. Stilstand betekent namelijk achteruitgang'', zo doceerde de trainer.

Stevens nam deze week de taken over van Armin Veh, die was opgestapt na de derde nederlaag op rij van de 'Schwaben'. De Limburger behoedde de Duitse club vorig seizoen voor degradatie uit de Bundesliga en heeft nu opnieuw de taak gekregen om Stuttgart omhoog te leiden. Het begin was in ieder geval veelbelovend. ,,We hebben een concurrent verslagen, zij het met een beetje geluk. Freiburg had in de eerste helft een paar goede kansen. Na rust hebben we goed countervoetbal gespeeld. Toen lieten we zien wat we in onze mars hebben.''