Stormachtige fase Telstar is Achilles'29 te machtig

21:58, 02-03-2015 / Laatste Update: 13:06, 13-12-2023

GROESBEEK - Achilles'29 heeft maandagavond de inhaalwedstrijd tegen Telstar verloren: 1-3. De Groesbeekse ploeg blijft daarmee bij de onderste teams in de 1e divisie, terwijl Telstar aansluiting houdt bij de middenmoot.

Bij Achilles ontbraken Jop van Steen (enkelblessure) en Tim Konings (ziek), bovenop de al geblesseerden Freek Thoone en Tim Sanders. Op de bank zaten daarom 3 jeugdspelers.

Achilles was de 1e helft - met de wind vol in de rug - veel sterker, al redde doelman Leon ter Wielen na 3 minuten wel oog in oog met Ralf Seuntjens. De Groesbeekse thuisploeg kwam vervolgens voor de rust tot 4 goede kansen en nog een stel schoten. De semiprofs haalde daar te weinig uit. Alleen Kürsad Sürmeli scoorde. De middenvelder deed dat wel op schitterende wijze. Hij pikte na 24 minuten een afgeslagen bal op en ramde vanaf ruim 20 meter raak: 1-0.

Achilles had voor de pauze pech dat de paal 2 goals in de weg stond. Mehmet Dingil raakte uit een hoekschop van Thijs Hendriks al vroeg de paal en na een heerlijke aanval zag ook Frank Wiafe zijn inzet via de paal achter Telstar-doelman Wesley Zonneveld terug ketsen.

In de 2 helft ging het direct helemaal mis voor Achilles. Na 10 minuten stond Telstar op 1-2. Eerst was Steve Olfers alert voor de rebound na een vrije trap van Kevin van Essen (1-1) en na 56 minuten kopte Seuntjens de 1-2 achter Ter Wielen.

Terwijl de wind intussen behoorlijk was gaan liggen, stormde Telstar nog even door. Tarik Tissoudali soleerde na 65 minuten naar de 1-3 en ook daarna kreeg Telstar de beste kansen. Achilles bakte er maar weinig van na rust. Hendriks was na 87 minuten nog het gevaarlijkst met een vrije trap. Toen waaide en hagelde het alweer volle bak in Groesbeek.

Achilles'29 - Telstar 1-3 (1-0)
24. Sürmeli 1-0, 49. Olfers 1-1, 56. Seuntjens 1-2, 65. Tissoudali 1-3

Achilles: Ter Wielen; Verhoeven, Dingil, Zeller, Van de Groes; Sürmeli (79. Quesada), Edwards (69. Smits), Wiafe, Raja Boean; Hendriks, Worm.