Supporters FC Twente eisen opheffing van stadionverbod

Supporters FC Twente eisen opheffing van stadionverbod

admin • 08:52, 09-10-2015 / Laatste Update: 11:54, 13-12-2023

Dertien mannen die na de wedstrijd FC Twente-AZ in april de Grolsch Veste binnendrongen, willen van hun stadionverboden af. Advocaat mr. Roy van der Wal stuurt de KNVB deze week een brief die daarvoor moet zorgen. Lukt dat niet binnen twee weken, dan slepen de supporters de voetbalbond voor de rechter.

Onvrede

De groep van dertien FC Twente-supporters drongen na de verloren wedstrijd tegen AZ  het stadion binnen. Volgens advocaat Van der Wal wilden ze toenmalig hoofdtrainer Alfred Schreuder laten weten hoe ontevreden ze waren met de nederlaag. Toen de mannen eenmaal binnen waren, kregen ze van bewakers te horen dat ze moesten vertrekken. Volgens Van der Wal is dit meteen gebeurd. Ondank dat kregen later alle dertien mannen een stadionverbod van drie jaar.

Huisvredebreuk

Onterecht, zo zegt de advocaat. „De stadionverboden zijn namelijk opgelegd omdat er volgens de KNVB sprake is van huisvredebreuk. Maar dat kan helemaal niet omdat mijn cliënten na de eerste waarschuwing weer zijn vertrokken. Juridisch gezien is er dan geen sprake van huisvredebreuk.” Bovendien hebben de mannen zich volgens de raadsman in het stadion niet misdragen, waardoor de straf van drie jaar (de hoogst mogelijk voor een dergelijk vergrijp) volgens hem veel te hoog is. Van der Wal wil dat de KNVB niet alleen de stadionverboden, maar ook de opgelegde geldboetes van 450 euro per persoon terugtrekt.

Trainingscomplex

In de week voorafgaand aan de voetbalwedstrijd, die tot rellen rond het stadion leidde, probeerde de supporters op het trainingscomplex van FC Twente in Hengelo ook al bij trainer Schreuder te komen.

Lees ook: ‘Viking’ Fordham (106 kilo lichter) is terug op hoogste niveau

Lees ook: ‘Barcelona heeft interesse in Dirk Kuyt’

Lees ook: Zeven landen zeker van EK 2016