Transfer Bryan Ruiz naar Levante nog altijd niet rond

Transfer Bryan Ruiz naar Levante nog altijd niet rond

15:06, 04-02-2015 / Laatste Update: 09:36, 13-12-2023

ENSCHEDE - De transfer van Fulham-speler Bryan Ruiz naar Levante is nog altijd niet rond.

Fout in papierwerk

De voormalig FC Twente-aanvaller, topscorer in het kampioensjaar, zou voor een half jaar verhuurd worden aan het Spaanse Levante.
Bij de overdracht van het papierwerk ging echter van alles mis. Fulham vulde in eerste instantie als einddatum 1 juni 2016 in, in plaats van 2015.

De nieuwe, correcte papieren, volgden vrijdag vlak na middernacht. De transferdeadline voor spelers naar Spanje sloot vrijdagavond al, precies om twaalf uur... De FIFA buigt zich nu over de zaak en moet met een antwoord komen of Ruiz alsnog voor de Spaanse club mag uitkomen.

Niet meer bij selectie

Fulham speelde dinsdagavond een thuisduel tegen Sunderland voor de FA Cup (1-3). Hoewel Ruiz daar feitelijk nog mee had kunnen doen, zat  hij niet bij de selectie. Levante, de nummer laatst van de Primera Division, speelt zelf zaterdag een thuisduel met Malaga. De verwachting is dat de FIFA op korte termijn uitspraak doet in de 'zaak' Ruiz. 

PSV had Ruiz ook gewild

Opvallend genoeg hengelde ook PSV nog naar de diensten van de Costa Ricaan. Trainer Philip Cocu had Ruiz graag aan zijn selectie toe willen voegen, net als vorig seizoen na de winsterstop. Voor PSV bleek hij echter te duur.