Transferperiode biedt kansen voor Oranje-internationals

Transferperiode biedt kansen voor Oranje-internationals

Harry Nijland • 17:49, 24-12-2014 / Laatste Update: 12:00, 13-12-2023

In de 3 grote buitenlandse competities vallen de nodige mutaties te verwachten in de komende transferperiode. Zo wordt er volop gespeculeerd over een nieuwe recordtransfer van Gareth Bale en lijken de nodige Nederlanders van club te wisselen.

Engeland

Van de topclubs in Engeland zal het vuurwerk de komende transferperiode vooral uit Manchester moeten komen. United en City hebben beiden voldoende geld in kas om hun titelkansen te vergroten met enkele aankopen. Koploper Chelsea heeft de zaakjes prima op orde.

Bale, Strootman

In de tabloids wordt vooral volop gespeculeerd over een terugkeer van Gareth Bale naar de Premier League. Volgens de Daily Mail zou Manchester United meer dan 100 miljoen over hebben voor de Welshman van Real Madrid. Een transfer van Kevin Strootman naar Manchester lijkt meer kans van slagen te hebben. Het is geen geheim van Louis van Gaal erg gecharmeerd is van de Nederlandse middenvelder van AS Roma. Volgens verschillende kranten willen de Engelsen 40 miljoen euro betalen voor Strootman.

Vlaar

Ook Ron Vlaar zou een realistische optie voor United kunnen zijn. De verdediger van Aston Villa beschikt over een aflopend contract dat hij waarschijnlijk niet gaat verlengen. De 29-jarige verdediger wil dolgraag een nieuwe stap maken in zijn carrière en Aston Villa zal nog wat geld aan hem willen verdienen.

Van Dijk

Het zit er dik in dat de Premier League snel kennis zal maken met een nieuwe Nederlandse verdediger. Virgil van Dijk heeft zich met zijn sterke spel bij Celtic in de kijker gespeeld van veel Engelse clubs. Volgens The Daily Express heeft Tottenham Hotspur de beste papieren, terwijl ook Ronald Koemans Southampton op het vinkentouw zit. Koeman versterkte zijn ploeg al met een andere landgenoot. Eljero Elia wordt voor een half jaar gehuurd van Werder Bremen.

Duitsland

Marco Reus is de meest besproken speler in Duitsland. De aanvaller van Borussia Dortmund is veelvuldig in verband gebracht met tal van clubs, waarbij Real Madrid het meest voorbij komt. Het tegen degradatie vechtende Dortmund versterkte zich al met Kevin Kampl van Salzburg en wil meer nieuwe spelers. Zelfs als Reus blijft, moeten er spelers bijkomen. Namen die rondzingen zijn die van Javier Pastore (PSG) en Dennis Praet (Anderlecht).

HSV

Een andere club in problemen is HSV. Dat zet een paar spelers met aflopende contracten in de etalage. Daaronder zeker Marcell Jansen en Ilicevic. Op het verlanglijstje zou onder andere Ajacied Moisander staan.

De Bruyne, De Jong

Bij de trotse koploper Bayern München is het rustig. Runner-up Wolfsburg heeft wel een luxeprobleem. Het nam Kevin de Bruyne een jaar geleden voor ruim 21 miljoen euro over van Chelsea. De Belg doet het zo goed dat onder andere PSG en Manchester City bereid zouden zijn de vraagprijs van minstens 40 miljoen te betalen.  Nigel de Jong staat, mede op voorspraak van Huntelaar, op het verlanglijstje van Schalke 04. Hij heeft een aflopend contract bij AC Milan en is daardoor betaalbaar.

Spanje

In Spanje zullen de transfers van de Madrileense clubs moeten komen. Barcelona is gestraft door de FIFA en mag daardoor geen enkele speler kopen. De club is er namelijk van beschuldigd dat het jeugdspelers op te jonge leeftijd naar La Masia heeft gehaald. Zoals altijd gaan er veel wilde verhalen rond over Lionel Messi, maar de sterspeler lijkt Barca gewoon trouw te blijven.

Real Madrid

Koploper Real Madrid houdt de ontwikkelingen rond Marco Reus nauwlettend in de gaten. De Duitse international van Dortmund zou volgens Bild al een Spaanse taalcursus gaan volgen om zich voor te bereiden op de stap naar de Primera División. Als we de Spaanse media mogen geloven lijkt Real Madrid interesse te hebben in aanvaller Edinson Cavani van Paris Saint-Germain. De club laat alleen nog niet weten dat deze interesse concreet is, aangezien zij eerst afscheid zullen moeten nemen van een huidige aanvaller.

Atlético Madrid

De terugkeer van Fernando Torres naar Madrid  lijkt steeds dichterbij te komen. Atlético-voorzitter Enrique Cerezo laat weten dat de komst van Torres nog niet afgerond is, maar wat niet is kan nog komen. Op dit moment voetbalt Torres bij AC Milan, dat hem huurt van Chelsea.Ook Arsenal-speler Santi Cazorla gaat zijn kunsten binnenkort wellicht tonen in eigen land. Atlético is de belangrijkste kandidaat om Cazorla weer terug naar Spanje te halen.