Tuyp houdt Volendam aan kop Eerste Divisie

00:26, 22-08-2015 / Laatste Update: 16:19, 08-01-2024

FC Volendam heeft zich alleen aan kop genesteld van de Jupiler League. De ploeg van trainer Robert Molenaar won ook de derde competitiewedstrijd, bij degradant FC Dordrecht: 1-3. Jack Tuyp maakte voor rust twee doelpunten, aanvoerder Kees Kwakman besliste het duel aan de Krommedijk in de tweede helft. Bij 'Dordt' zat de teruggekeerde trainer Harry van den Ham op de bank, na het rumoerige vertrek begin deze week van Jan Everse.

Volendam heeft als enige van de negentien ploegen in de Jupiler League de volle score van negen punten. FC Emmen, Achilles '29 en Jong PSV moesten vrijdag allemaal puntenverlies incasseren. Emmen ging met 3-0 onderuit bij FC Den Bosch, Jong PSV moest diep buigen voor VVV-Venlo (1-5) en de amateurs uit Groesbeek speelden met 0-0 gelijk tegen RKC Waalwijk.

Sparta Rotterdam was op Het Kasteel veel te sterk voor FC Eindhoven: 3-0. Alle doelpunten vielen kort voor en kort na rust, via Loris Brogno, Paco van Moorsel en Thomas Verhaar. De Brabantse bezoekers speelden de laatste twintig minuten met tien man, nadat aanvoerder Chiró N'Toko met twee keer geel van het veld was gestuurd. Telstar verspeelde voor eigen publiek een zeker lijkende overwinning. Sven Braken bracht Almere City FC diep in blessuretijd langszij met zijn tweede treffer: 2-2. Mohammed Ajnane had Telstar tot twee keer toe op voorsprong gebracht.

De Limburgse clubs Fortuna Sittard en MVV Maastricht boekten beiden in Noord-Brabant een overwinning, bij respectievelijk Helmond Sport (0-2) en FC Oss (1-3).