Twente bezorgt Ajax eerste verliespunten

admin • 23:45, 12-09-2015 / Laatste Update: 07:32, 13-12-2023

FC Twente is er niet in geslaagd om de 2-0 voorsprong op Ajax over de streep te trekken. De Tukkers kwamen na rust op een voorsprong van 2-0 door een benutte penalty van Hakim Ziyech. Daarna werden ze ver teruggedrongen door Ajax.

Penalty Ziyech:

#Ziyech verergert het penaltysyndroom van #Cillessen op erg fraaie wijze #tweaja https://t.co/GnyMV1Z2Xt

— SoccerNews.nl (@Soccernews_nl) September 12, 2015

Victor Fischer maakte al snel de 2-1, waarna het overleven werd voor Twente dat op de laatste benen liep. De tweede tegengoal kwam voort uit een penalty, 8 minuten voor tijd. Nadat de jonge doelman Drommel wild uit zijn doel kwam, duikelde Sanago van Ajax slim over zijn handen.

Hoewel er geen sprake was van direct contact, legde de scheidsrechter wel de bal op de stip. Gudelj benutte de strafschop. 2-2 is de eindstand.