Twente meest sportieve club van de Eredivisie

Twente meest sportieve club van de Eredivisie

admin • 10:45, 30-10-2015 / Laatste Update: 11:35, 13-12-2023

Na 10 speelronden in de Eredivisie is het tijd om te kijken hoeveel kaarten alle clubs pakken. Welke clubs hebben veel gele prenten nodig om een overwinning over de streep te trekken, en welke ploeg zou wat harder mogen spelen?

Meeste kaarten

Heracles Almelo pakt de meeste kaarten: 22 stuks. PEC Zwolle (21) zit de Almeloërs op de hielen. Cambuur Leeuwarden is 'kampioen van de rode kaart': ze pakten er 3. Excelsior en FC Utrecht kregen allebei tweemaal een rode kaart te zien.

Bij PEC Zwolle werden van 8 van die kaarten gepakt door Thomas Lam en Bram van Polen (allebei 4). Zij delen die koppositie met Marvin Peersman (Cambuur Leeuwarden) en Ramon Zomer (Heracles).

Minste kaarten

FC Twente is de meest sportieve van alle Eredivisie-clubs. De ploeg kreeg slechts 9 gele en geen rode kaarten voorgeschoteld in 10 wedstrijden. NEC en Vitesse blijven niet ver achter, ook zij kregen 9 gele kaarten alleen moesten zij wel eenmaal de rode kaart incasseren.

De helft van de clubs pakte nog geen rode kaart. Dit zijn Ajax, PSV, Heracles Almelo, AZ, FC Twente, ADO Den Haag, sc Heerenveen, Willem II en FC Groningen.

Lees ook: Bankzitters van Heracles hebben het niet meer koud tijdens wedstrijden

Lees ook: Vriendin doodsbang met Max Verstappen in de auto (video)

Lees ook: Top 100 talenten bomvol Eredivisie-spelers