Uruguay en Colombia beginnen WK-route met zege

admin • 13:58, 09-10-2015 / Laatste Update: 02:53, 13-12-2023

Uruguay en Colombia zijn de kwalificatiereeks voor het WK voetbal in Rusland in 2018 begonnen met een overwinning.

Colombia klopte in Estadio Metropolitano Roberto Meléndez van Barranquilla Peru met 2-0. De doelpunten kwamen van Teófilo Gutiérrez en - diep in blessuretijd - van Edwin Cardona. Bij Colombia ontbrak James Rodriguez vanwege een blessure. Radamel Falcao viel in de 75ste minuut in voor doelpuntenmaker Gutiérrez.

Uruguay won op 3800 meter hoogte in het Estadio Hernando Siles van La Paz met 2-0 van Bolivia door treffers van Martin Caceres en aanvoerder Diego Godin. Jair Torrico van Bolovia kreeg na 71 minuten rood. Bij Uruguay was Luis Suárez vanwege zijn schorsing na de beet bij de Italiaan Giorgio Chiellini tijdens het WK van 2014 in Brazilië nog steeds niet van de partij. Ook Edinson Cavani ontbrak door een schorsing bij Uruguay.

Paraguay versloeg Venezuela met 1-0 door een goal van Derlis Gonzalez in de 84ste minuut.