Van den Brom: 'NEC hoort thuis in eredivisie'

Van den Brom: 'NEC hoort thuis in eredivisie'

admin • 16:12, 16-12-2014 / Laatste Update: 12:28, 13-12-2023

ALKMAAR – John van den Brom gaat geen enkele speler van AZ rust geven tijdens het bekerduel met NEC van woensdagavond. De oud-trainer van onder meer Vitesse en Anderlecht is gebrand op een plek bij de laatste 8.

"Alleen als het medisch niet verantwoord is, ga ik jongens aan de kant houden”, zei Van den Brom voorafgaand aan de bekerwedstrijd in Alkmaar. “Voor ons is het bekertoernooi enorm belangrijk. Alle jongens willen spelen, iedereen wil erbij zijn. Een beter signaal kan ik niet krijgen.”

NEC

AZ, dat afgelopen weekeinde in de slotfase 2 punten verspeelde bij Feyenoord (2-2), treft met NEC de koploper van de eerste divisie. De Nijmegenaren wonnen vrijdag de topper bij Roda JC (0-1). “We hebben ze 2 keer bekeken en kregen de bevestiging dat ze terecht koploper zijn. NEC is de grootste kanshebber om weer te promoveren naar de Eredivisie. Daar horen ze ook thuis. Ik denk dat ze momenteel een selectie hebben met meer Eredivisie-ervaring in de benen dan onze jonge ploeg.”

Ortiz

Van den Brom kan niet beschikken over Celso Ortiz, die voor het duel met Feyenoord op de training geblesseerd raakte. “Hij redt het nog niet om tegen NEC te spelen. Hij heeft er alles aan gedaan om weer inzetbaar te zijn, maar we gaan geen risico met hem nemen.”