Van der Gijp: 'Boeit me geen hol wat Derksen schrijft'

Van der Gijp: 'Boeit me geen hol wat Derksen schrijft'

Harry Nijland • 22:59, 07-07-2014 / Laatste Update: 13:35, 13-12-2023

SCHEVENINGEN - René van der Gijp reageerde in de uitzending van maandagavond van VI Oranje gelaten op de column van Johan Derksen. ,,Ik heb Johan gezegd dat hij lekker moet schrijven wat hij wil. Het boeit mij geen hol wat hij schrijft", stelde de oud-voetballer van onder meer PSV.

Derksen en Van der Gijp maakten elkaar via verschillende media af. Tijdens de uitzending wilden ze nagenoeg niets kwijt over hun ruzie.

Antidepressiva
Van der Gijp noemde Derksen in een interview in de Trouw een zakkenvuller. Op zijn beurt schreef de oud-hoofdredactuer van Voetbal International een column, die dinsdag pas verschijnt, maar maandag al uitlekte. Daarin zei Derksen dat hij zijn televisie collega ervan verdenkt aan de antidepressiva te zitten. ,,Hij waant zich een Hollywood-ster en vertoont megalomane trekjes."

Mening
De 2 kemphanen gaven in de uitzending van VI-Oranje aan om de tafel hebben gezeten om de onrust uit de lucht te halen. ,,Maar onze mening ligt zover uit elkaar dat we er toch niet uitkomen", zei Derksen. ,,Zo erg is het nou ook allemaal niet. Wij kennen elkaar 40 jaar en dit is de eerste keer dat we overhoop liggen." Van der Gijp vervolgde door te zeggen dat 'ze alleen collega's zijn bij uitzendingen van VI en verder toch niet met elkaar optrekken.'