Weer gaat het na de Klassieker over de arbitrage

Weer gaat het na de Klassieker over de arbitrage

admin • 21:17, 08-11-2015 / Laatste Update: 12:17, 15-01-2024

Net als anderhalve week geleden na Feyenoord-Ajax ging het ook na de Klassieker van zondag weer over de arbitrage. Scheidsrechter Bas Nijhuis gaf maar liefst negen gele kaarten, maar toch was daar weer diezelfde vraag: liet hij niet te veel toe tijdens de intense topper. Ajax-trainer Frank de Boer vond van wel. ,, Het gaat om de intentie,'' zegt hij. ,,Heeft iemand de intentie om de bal te spelen of om iemand in het ziekenhuis te slaan? Bij Feyenoord had ik af en toe het idee dat het dat tweede

Over invaller Colin Kazim-Richards. ,,Jullie moeten maar eens kijken hoeveel overtredingen hij gemaakt heeft. Turf het maar eens. Dat kun je niet op twee handen bijhouden. Volgens mij had Feyenoord ook twee rode kaarten kunnen krijgen. Kazim dus, maar ook Karim El Ahmadi."

Voordeel

Weer waren er keiharde duels, weer liet de arbitrage veel begaan. En juist dat leverde vorige week woensdag ook al zoveel discussie op toen Pol van Boekel tijdens de bekerklassieker precies hetzelfde deed. Zo'n fysieke strijd is normaal gesproken in het voordeel van Feyenoord, al wilde trainer Giovanni van Bronckhorst daar zondag niets van weten. ,,Volgens mij is shirtje trekken goed voor een gele kaart. Of het nu zijn eerste of tweede is," doelde  Van Bronckhorst op het moment dat Ajax-aanvoerder Klaassen ontsnapte aan rood. ,,Maar eigenlijk wil ik niet te veel zeggen over de arbitrage."

Lees ook: Barney: ‘Ik was verslaafd aan mijn mobieltje’

Lees ook: Eén miljardair en elf ‘sportmiljonairs’ in Quote 500

Lees ook: Snelste rode kaart ooit (video)