Wenger verdedigt transferbeleid Arsenal

Wenger verdedigt transferbeleid Arsenal

admin • 15:53, 10-09-2015 / Laatste Update: 06:32, 13-12-2023

Arsenal-manager Arsene Wenger weerlegt de kritiek dat zijn ploeg te weinig aanvallende mogelijkheden heeft. De Gunners hebben zich de afgelopen zomer nauwelijks geroerd op de transfermarkt. Met name in de aanvalslinie bleven grote aankopen uit, tot ongenoegen van de fans.

,,Ik ben gedurende mijn loopbaan verantwoordelijk geweest voor meer dan 300 transfers'', legt Wenger uit. ,,Bij iedere transfer moet je je afvragen of het daadwerkelijk een versterking is voor het team. Het is niet de bedoeling zomaar spelers te kopen en daarmee valse hoop te creëren.''

De Fransman, die zijn eerste keus in de spits Danny Wellbeck wegens een knieblessure tot na de Kerst moet missen, geeft toe dat Arsenal deze transferperiode tevergeefs op zoek is geweest naar een aanvaller. ,,Maar die komen niet zomaar uit de hemel vallen. Het gaat erom een efficiënte oplossing te vinden."

Die oplossing zoekt Wenger voorlopig in een aanvalsduo bestaande uit Olivier Giroud en Alexis Sánchez. Zonder veel succes. De eerste twee thuiswedstrijden van dit seizoen wisten De Gunners het net niet te vinden. In uitwedstrijden werd driemaal gescoord, maar daar zaten twee eigen doelpunten tussen. Feitelijk heeft de Londense ploeg in vier Premier League-duels dus slechts eenmaal gescoord.

Lees ook: LIVE: Dumoulin probeert eerste test Aru te doorstaan